Ми пам’ятаємо…

23.12.2013 17:36


 

В Україні День пам’яті жертв Голодомору і політичних репресій цьогоріч вшанували 23 листопада. Взяла участь у проведенні заходів і Ужгородська ЗОШ І-ІІІ ступенів №8 Ужгородської міської ради Закарпатської області.
Підготовка розпочалася ще 11 листопада, адже учні серйозно віднеслися до підбору інформації для стіннівок, для презентацій на конференцію.
Вже в понеділок, 18 листопада, у фойє школи була оформлена виставка учнівських стіннівок «Колосок пам’яті». Класні керівники провели ряд виховних годин: «Втрачене дитинство», «Правда про ті роки», «Скорботна пам’ять поколінь», «Геноцид українського народу», а також уроки пам’яті «Голодомор та його наслідки для українського суспільства».
В шкільній бібліотеці також було оформлено книжкову тематичну виставку «Голодомор в Україні – біль нашого народу».
21 листопада в актовій залі було проведено учнівську конференцію «Український голодомор в історії та літературі». Вступним словом про велику трагедію українського народу – Голодомор, розпочала конференцію заступник з ВР Тамара Михайлівна Лейко. Після чого вчитель історії та основ правознавства Р.Б. Ситько разом з учнями 9-В класу озвучили історичні факти, що пов’язані з Голодомором.
Учні 11-их класів провели паралель між історичними фактами та літературними творами про Голодомор. Наприкінці конференції учні подивилися фільм «Голодомор – невідомі факти». І саме він вразив їх найбільше.
22 листопада учні 11-А та 8-А провели усний журнал «Голодомор мовою фактів».
І найсерйозніший та наймасовіший захід, в котрому взяла участь і ЗОШ №8, це загальноміська акція «Запали свічку у пам’ять жертв Голодомору».

Ми знаємо… Ми пам’ятаємо… Ми дякуємо Богу за життя!

 

Назад